Panik Atak Nedir, Tanıyın!

Panik Atak Nedir? Birden meydana gelen ani korku ve gerilme olayıdır. Beyin içinde bir korku kuşatması durumu da diyebiliriz. Algıladığımız bir tehlikeye karşı gösterilen bir tepkidir. Ağırlıklı olarak soğuk soğuk terleme, kalp atışları artması, ve vücutta bazı değişimler gözlemlenebilmektedir.

Panik sorunu yaşayanlar için çok problemli bir evre olan panik bozukluk nöbetleri, içerisinde endişe, yoğun bir korku ve ağır hüzün gibi duyguları aynı anda barındırmaktadır. Bu evrede sorunu olan kişiler panik bozukluk nasıl geçer sorusunun arayışına girmektedir.

Kişiye aniden gelen terleme çarpıntı gibi durumların sonucundaki insanlar, panik bozukluğu krizi geçirmektedir. Atak ile birlikte kişiler kontrolden çıkar ve dışarıdan bakıldığında her şeyin yolunda olmadığı gözle görülebilir. Aynı zamanda atak geçiren insanlar, nefes almakta zorlanma, bir çok korkuyu aynı anda yaşama ve saldırganlık gibi davranışlar gösterebilir.

Panik Atak: Endişe, yoğun bir korkuyla beliren rahatsızlık geçiren kişiyi bu anlamda zor duruma sokan sorunun adı olarak tanımlayabiliriz. Psikolojik bedensel faktörü olmasıyla birlikte herhangi konuda ölümle alakalı yoğun endişeler yaşatmaktadır. Panik bozukluk danışanın diğer sağlık problemlerinin yanında geçmişte yaşanan kötü, olumsuz olaylara dayanmaktadır.

Kriz anını bir bardağın taşma anı gibi tanımlayabiliriz çünkü geçmiş yaşantımız boyunca problemleri biriktirir ve biriktiririz en sonunda artık bünyemiz kaldıramadığında bardağın suyun dolup taşırmasına benzer bedenimiz alarm verir.

1- Panik Atağın Bedensel Etkileri

Panik atak geçiren insan genellikle rahatsızlığı bedensel bir şey olarak tarif eder. Nefesim daralıyor, göğsüm sıkışıyor, kalp krizi geçiriyorum sanki, ölmek üzereyim gibi benzer yakınmalarla hastaneye başvurulur. Atakların ne olduğunu bilmeyince yeni atakları beklemeye başlarsınız ve kendinizi eve kapatırsınız, hastane bahçesinde beklemeyi uygun görürsünüz.

2 - Panik Atak Belirtileri

Panik atak yaşayanların anlattıkları yaşam hikayelerinde bayılacak gibi olma hissi, kalp krizi geçiriyorum zannetme, çarpıntı, boğazda yumru hissi oluşması, nefes darlığı yaşama, el ve ayaklarda terleme, titreme nöbeti, vücutta ve yüzde uyuşma panik atağın belirtileri ve sebepleri arasında yer almaktadır.

Yazının sonuna doğru panik bozukluk testi hakkında sana bazı sorular soracağız bu sorulardan 4 adetine evet diyorsan vakit kaybetmeden uzmana görünmende fayda olacaktır.

3 - Panik Bozukluk Başlangıcı

Panik atak başlangıç aşamasında bedeninde soğuk soğuk terleme olur, güm güm diye kalbinde atımlar başlar, mideniz bulanır, başınız dönüyor benzer sersemlikle ataklar başlamış olur.

Yaşadığınız durum nedeniyle büyük korkuya kapılırsınız, kalp krizi geçiriyorum sanki öleceğim şikayetleri başlar. Yaşanılan korku 5-10 dakika içerisinde beyin içinde doruk noktaya ulaşır. Bu süreçte endişeye kapılmadan tek yapmanız gereken sakin kalmaya çalışmaktır. Bu yaşanılan olaylar vücudun yoğun bir korkuya karşılık meydana gelen tepkinin doğal parçasıdır.

Ataklar gündüz olabiliyorken gece uyku sırasın dada olabilmektedir. Gece uykusundan uyanan kişiler telaş içerisinde evin içerisinde dolanmaya başlar. Gece nöbetleri oluştuğunda panik şiddeti belirsiz olabilir.

Panik başlangıcında gece ataklarıyla ilk başlarda karşı karşıya kalırsanız çoğunlukla kendinizi hastanenin acil servislerinde atarsınız.

Acil servis çalışanları test yapabilir ve bir şeyiniz yok diyerek sizi eve gönderebilir.

Böyle durumlarda panik halinin tekrarında doktorunuzu atakların sıklığı konusunda bilgilendirip yorum alabilirsiniz.

Bu sorun öncesinde uzman doktorlar sizi biyolojik testlerini yaptırmak için kalp grafiği, EKG, kan testleri, troidlere baktırabilir.

Bedensel olarak herhangi hastalık tespit edilmezse psikolog, psikiyatri servisine sizi hemen yönlendirecektir.

4 - Panik Atağı Ne Tetikler?

Panik sorununu tetikleyen yiyecek ve içecekler şu şekilde sıralanabilir gazlı kola, gazoz ve kafeinli içecekler çay, kahve vb.. içecekler bu sorunu tetiklemektedir.

Rahatsızlıktan kurtulmak isteyen bir kişi öncelike sorunu kabul etmeli ve panik krizi anında yaptığı işe bırakmayarak paniğe kapılmamalıdır.

Bu anlamda bu yazıyı okuyan danışan panik atağı tetikleyen yiyecek, içeceklere dikkat ederlerse her seferinde bir atak oluşmasını önleyebilirler.

5 - Panik Atak Nasıl Atlatılır?

Brokoli, kereviz, enginar, mercimek, balık, ıspanak, pırasa, muz, nohut, fasulye, bezelye, barbunya vb.. yiyecekler ise danışan anlatımlarına göre rahatlattığını söylemektedir.

Panik rahatsızlık bir duygu durum bozukluğudur, günün stresinden uzak kalmaya çalışarak, sorunlara takılmadan ve sağlıklı besinler tüketerek panik rahatsızlığı kendinizden bir adım daha uzakta tutmuş olursunuz.

6 - Panik Krizi Ne Kadar Sürer?

Bir kriz Yaklaşık 15 saniye sürer fakat panik bozukluk yaşayan kişiler bundan 10 – 30 dakika aralığında etkilenmektedirler. Bazı durumlarda saatler boyunca etkisini hissedenlerde olmaktadır.

Panik atak nöbeti erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görülmektedir. Panik bozukluğu insan yaşamında en sıkıntılı, korkutucu ve endişe verici deneyimlerden biridir. Pek çok insan hayatı boyunca birkaç kez bu sorunla karşılaşmaktadır. Çoğu bu sorunu yaşayan insanlar kendilerini kapana kısılmış hissettiklerini belirtmektedir. Atak çoğunlukla açık bir alanda ayrıca tehlikeli olay karşısında kaçamama olduğunda meydana gelmektedir.

Aile ilişkilerinde kadın, erkek eşler sorun yaşayan diğer tarafa bu süreçte destek olup anlayışla karşılamaları gerekmektedir.

Panik rahatsızlık yaşayan bir kişinin uzman desteği alması konusunda önerebilir fakat ısrarcı olmaması daha sağlıklı olacaktır.

Psikolojik sorun konusunda desteğe ihtiyacı olan kişilerde biran evvel sorunu kabul edip uzman desteği alırsa panik atak tedavi süresini kısaltıp panik halinden kurtulabilecektir.

Bu sebeple evli çiftler psikoterapi sürecinde birlikte seanslara katılıp evlilik terapileriyle de aile danışmanlığı almak faydalı olabilecektir.

7 - Panik Atak Nasıl Yenilir?

Panik atağı yenmek için önemli bir konu rahatsızlık hakkında eksik bilgilerin yerleşmiş olmasıdır. Öncelikle krizlerin endişeyle bedenimizin yoğun bir korku oluşturmasıyla meydana geldiğinizi bilmemiz gerekmektedir.

Çoğu danışan 1 günde panik atak tedavisi terapisi alarak soruna veda etmeyi başarmaktadır. Bazı durumlarda kişilerin anksiyete durumu için 10-12 seans aralığında zaman alabilmektedir.

Panik atak nasıl yenilir merak ediyorsanız odaklanma terapisi tekniğimizle rahatsızlığı bir günlük psikolog ofisi ziyaret ediyorsunuz devamında 6 hafta evinizde sürecek kendi kendine terapi teknikleriyle ilerleyen zamanlarda tekrar bir atak başlarsa hemen onu kontrol altına alabiliyor, rahatsızlığın sizi yenmesini önlüyor ona karşı zafer kazanıyorsunuz.

8 - Panik Bozukluk Bedensel Belirtileri

Bir rahatsızlığı anlamak için öncelikle bedendeki tepkiler tespit etmek gerekir. Nefes alıp verme, kalp atışlarının hızı, kan basıncı, el ve ayaklarda uyuşma, sindirim sistemi üzerinde bazı etkileri oluşmaktadır.

Bunları aşağıdaki açıklamalar üzerinden inceleyebiliriz.

  • Nefes: Nefes alıp verirken soluğumuz kesiliyormuş olur. Bununla beraber derin derin nefes alıp vermeler başlar ve göğüs kafesinizde ğöğüs ağrısı meydana gelir ayrıca göğüste sıkıntı hissine kapılır nöbeti geçiren kişi.
  • Kalp: Hızlı hızlı atmaya başlar hatta atımlarını hisseder ve sanki bir atak geçiriyormuş hisseder sorunu olan insan. Öyleki kendini hastanenin acil servislerine atmakta çareyi arar. Hastanede yapılan incelemede kriz değil diyerek hasta evine yollanır.
  • Kan basıncı artması: Kalbin hızlı atmasıyla kaslara bol miktarda kan pompalanır bu sebeplede ateş basması, terleme ve panik atak titreme şeklinde etkiler meydana gelir.
  • Elde ayakta uyuşma: Elle ve ayakta uyuşma derimize daha az kan pompalanması sonucu oluşmaktadır.
  • Sindirim sistemi : Sindirim sistemimizede daha az kan pompalanması sonucu karın ağrısı ve mide bulantısı hissedilmektedir.
  • Sersemlik hissi: Derin derin nefes alındığında oksijen miktarı artar, karbondioksit azalır bu durumda beyine giden kan sirkülasyonu değişir. Kendimizi, çevremizi değişmiş, tuhaf ve değişik hissederiz bu sonuçlar eyvah kontrolü kayıp ediyorum korkusunun gelişmesine neden olur.

6 Maddedeki panik atak belirtileri testi durumlarından bir kaçı sizde varsa önce devlet, özel hastanelerden dahiliyeden randevu alınıp biyolojik kontroller tamamlandıktan sonra panik atak uzmanı ile iletişim kurmanız ilerlemeniz gereken adım olacaktır.

Kalp ağrısı şeklinde başlayan şiddetli göğüs ağrısı şeklinde seyreden eden ve ölümcül olmayan fakat ağrılı şekilde geçen kalp rahatsızlıklarından biri olan sorunla başa çıkmanın yolları ve hangi durumlarda oluştuğunu bilmek faydalıdır.

9 - Panik Ataklardan Kurtulmanın Yolları

  • Diyet yapıyorken düzensiz beslenme sonucu kan şekeri düşmesindede oluşabilir bundan dolayı diyet sırasında aç kalmamaya çalışıp sık sık az az yiyerek sorun aşılabilir.
  • Stres altında durum oluşursa kan şekeri değişmesi durumu bu durumda stresi azaltacak nefes egzersizleri sakinleşmenizi faydalı olabilecektir.
  • Sindirim sistemindeki sorunlar sebep olabilir bundan dolayı doktor gözetiminde sindirim sistemini düzenleyici panik bozukluk ilaçları kullanılabilir.
  • Panik atak sebepleri; alkol, uyuşturucu, gazlı içecekler, sigara kullanımınıza dikkat etmek gerekir
  • Atak tetiklendiği diğer bir durumda görme, işitme, denge zorlukları stres düzeyini artırarak sorun yaşamanıza neden olabilir.
  • Astım, bronşit vb. hastalıkların tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar da panik rahatsızlığının oluşmasını sağlamaktadır. Panik ataklardan kurtulmanın yolları içinde anlatılan konulara dikkat edilerek rahatsızlığı kendi başına yenebilirsiniz.

 

Panik atak nedenleri endişe içinde korku seviyesinin artmasıyla meydana gelmektedir. Yoğun bir korku oluşmasıyla birlikte sempatik sistem devreye girer, sempatik sistem nedir merak ederseniz bedenimizin tehlikeye karşı verdiği sinyal şeklinde tarif edebiliriz. Özetle sempatik sistem korkuya karşı vücudumuzu savaşmak yada kaçmaya hazırlayan sistemdir.

Sorunun ortalamasına bakıldığında her 75 kişiden 1’inde görülmektedir. Bu sebeple sempatik sistem hakkında bilgilendikten sonra atak anında kendini sakın tutmaya çalışmak çok önemlidir.

10 - Ölüm Korkusu

  • Panik atak süresi 15 saniyeye yakın kısa süredir aslında bu durumu hissettiğinde yaptığın işe devam edip geçeceğini bilmen çok önemlidir. Panik atağı ansızın ortaya çıkar sonra krizin şiddeti giderek artar ve 10 ya da 30 dakika arasında olur sonra kendiliğinden geçer.

    Panik atak öldürür mü en sık sorulan sorulardan biridir. Yeme, içme kültürüne bağlı beslenme alışkanlıkları değiştirerek atakların sayıları azaltılabilir. Kalp çarpıntısı, terleme, tansiyon, ateş basması ve nefes darlığı, göğüs ağırısı panik bozuluk belirtileri olarak ölüm korkusu yaşayabilirsiniz.

    Panik bozukluk öldürmez aslında bunlar hormonların fizyolojik etkilerindedir ve bu belirtiler beyinde ciddi hastalık algılanır eğer siz endişenizi kontrol edebilir ve korku seviyesini yükseltmezseniz krizden 15 saniye sonunda geçirebilirsiniz.

    Bu konuda denediniz başarılı olamadıysanız 25 senelik deneyimimle 1 günlük odaklanma terapisi başlığı altında terapime katılabilirsin 3 haftalık uzman psikolog desteğiyle hayatından çıkartabilirsin. Detaylı bilgi almak istersen 0555 325 59 29 numaralı telefondan direk benimle iletişime geçebilirsin.

11 - Panik Rahatsızlığının Tedavisi Nasıl Olur?

  • Kendi kendine evde tedavi etmek isteyip başarılı olamayan çoğu insan profesyonel yardım almak istediğinde panik atak forum sitelerinde araştırma yapmaktadır. Tedavi yöntemleri için iki uzmanlık dalı hizmet vermektedir. Bunlarda ilki psikologlar, ikinci psikiyatr olarak değerlendirmek istiyorum. Çükü çoğu insan ilaçları kullanmak istemez bu sebeple ilaçsız panik atak tedavisi olmak isteyen danışanlar panik bozukluk üzerine uzmanlaşmış terapi yapabilen klinik uzman psikologlar eşliğinde kalıcı olarak sorundan kurtulabilirler.

    Psikiyatri servisleri panik rahatsızlığın hastalık yönüyle ilgilenip duygu ve düşünceleri ilaçlar ile baskılamaya çalışmakta onun üzerine kimi zaman bir kaç psikoterapi desteği almasını istemektedir.

    Aşağıda maddeleri Panik atak tedavi yöntemleri şeklinde listeleyebiliriz.

    • Psikoterapistle tedavi: Bu yöntemde İlaç kullanılmamaktadır, uzman psikologlar tedavi yöntemi olarak psikoterapi kullanmakta kişinin çocukluk, gençlik dönemlerine inmekte ve ataklar hakkında danışanı eğitmektedir. Bütün süreç seanslar eşliğinde karşılıklı konuşarak ilerlemektedir.
    • Psikiyatrisi servisiyle çözüm: Tıp eğitimi almış ilaçla tedavi yapabilen uzman servisidir. Psikiyatrisiler ilaç yazabilmenin yanında psikoterapide verebilirler, çoğunlukla bu durum gerek olduğunda psikoloji servisine yönlendirirler.
    • Bitkisel çözüm : Panik atağın bitkisel tedavisinde aktarlar sakinleştirici bitki çayları önerebilmektedir. İlaç tedavisinde ve bitkisel tedaviler uyguluyorken rahatsızlıktan kısa süre atlatılmış olunur sonra tekrar nüksedebilir bundan dolayı öncelikle panik psikolojik sorunu hakkında bilişsek davranışçı terapi (BDT) başlığı altında çözüm aramak kalıcı panik atağın tedavisi kısmında önemlidir.
    • Kendi kendine tedavi: Herkes kendi doktoru olabilir bundan dolayı tedavide rahatsızlığı kendi başına yenen danışan çoktur burada önemli olan uzman psikolog eşliğinde psikoterapilere katılmak faydalı olacaktır.

12 - Kriz Anı

  • Danışanı korkuya ve dehşete düşüren depresyon alt katmanıdır. Panik krizi sırasında hastanın vücudunda, soğuk soğuk terleme, göğüste baskı, kalpte çarpıntılar, ellerde titreme, nefes alıp vermekte güçlük ellerde soğukluk olması değişimleri gözlemlenir. Çoğunlukla ilk defa bu panik krizi yaşayan hastalar,  ölüm korkusuna kapılır ve bu yoğun korku krizin şiddetini iki katına çıkarır.

    Panik atak titreme nasıl geçer?

    Panik krizi anında kişinin yanında birisi varsa onu sakinleştirmesi ve ölmeyeceği konusunda telkin etmesi gerekmektedir. Eğer hasta yalnızsa kendi kendine ölmeyeceğini ve geçici durum olduğunu düşünmesi, o anda her ne yapıyorsa mevcut işini yapmalı böylece krizin daha kolay atlatmış olacaktır.

    Tedavilerde ilaç kullanımıyla da ataklar baskılanabilmektedir. İlaçları krizlerin şiddetine göre değişmektedir. Kişinin sadece psikolojik panik yerine nöroloji, endokrinoloji, akciğer hastalığıyla alakalı olduğu da başka sorunlarda olabilir. Bu noktada biyolojik rahatsızlıkları şüphesi olan kişiler ilk adım hastanelerde gerekli fizyolojik ve biyolojik muayenelerini olduktan sonra psikologların ve psikiyatriksilerin kliniklere gitmesi uygun olmaktadır.

    Zihinsel sorunlarımız, biyolojik rahatsızlıklarımız ihmal edilmemesi gereken durumdur. Psikoterapiler esnasında kesinlikle alkolden, uyuşturucudan uzak durulması gerekmektedir. Aynı zamanda hiçbir şekilde stresten ve günlük yaşamın problemlerinden dolayı üzüntüye kapılmamak, danışanın sakin kalması terapi sürecindeki en önemli faktörlerden biridir.

    Terapilerde başarı gösteren ve rahatsızlığı atlatan kişiler, tedavi sonrasında da hayatlarının geri kalanında daha dikkatli ve stresten uzak yaşam sürmeleri gerekmektedir. Bu ataklar sırasında yaşadığı travmaları ve krizleri aklından çıkarıp rahatsızlıktan doğacak yeni soruna olanak vermemeleri gerekmektedir. Bu noktada rahatsızlığı atlatamayan danışanlar, psikoterapistle görüşmeye tekrar katılmalıdırlar.

13 - Panik Atak Testi

  • Panikatak testi öncesi panik ne demek, atak ne demek, panik nedir, atak nedir terimlerini açıklayalım.

    TDK türk dil kurumu sözlüğünde panik: Ani dehşet duygusu, büyük korku, ürkü halinde olmak şeklinde tarif edilmektedir. Atak ise yine TDK’ya göre tıpta aniden başlayan panik nöbeti olarak tanımlanmaktadır.

    Panikatak nedir diye baktığımızda ise aniden gelişen hastalık nöbetiyle, paniğe kapılarak kontrolü kaybetmedir.

    Panik bozukluk sebepleri içerisinde çocukluk, gençlik dönemlerimizden itibaren biriktirdiğimiz, ötelediğimiz sorunların taşma hali oluşturmaktadır.

    Panıkatak geçirenler ölmezler. Panik bozukluk nedir konusunda araştırma yapmış kişiler panik atağı nasıl yenebilirim konusunda sakin kalabilmesi halinde bunu kısa sürede kontrol altına alabileceğini bilmektedirler.

    Ön bilgi verdikten sonra aşağıdaki soruları evet, hayır şeklinde cevaplayınız.

    Eğer bu panik atak belirtisi olarak 4 ve daha fazlasını evet yazdıysanız panik atak belirtileri ve tedavisi hakkında detaylı bilgi almak istersen konusunda uzmana gitmeniz gerekmektedir.

    1. Geçmişe göre daha sinirli misiniz?
    2. Nedensiz yoğun bir korkuya kapılıyor musunuz?
    3. Kriz geçirip öleceğim hisse var mı?
    4. Vücudunuza sıcak basması olup, terleme oluşuyor mu?
    5. Boğazınızda tükürüğünüz düğümleniyor mu?
    6. Sersemlik hissi oluşuyor mu?
    7. Bayılacağını hissediyor musunuz?
    8. Biyolojik muayeneleri yaptırdınız fakat herhangi hastalık tanısı konmadı mı?
    9. Otobüste, asansörde, kapalı alanlarda yanlız kalmaya korkuyor musunuz?
    10. Hastane ve sağlık ocaklarına yakın durmak istiyor musunuz?
    11. Midende hazımsızlık ve yanma oluyor mu?
    12. Olmadık yere korkulara kapılıyor musun?
    13. Evdeki yakınların eve biraz geç kalsalar çok teleşlanır mısın?
    14. Evden yanlız başına çıkınca başına birşeyler gelecek diye korku duyuyor musun?
    15. Dışarı çıkacağın zaman mutlaka yanında biri olsun istiyor musun?
    16. Dışarıda geziyorken düşer kalır ve yardım bulamazsam diye düşünüyor musun?
    17. Çıldırıp akıl hastası olmak düşüncesi var mı?
    18. Olmadık senaryolar kafanda kurup hayata küstüğün oluyor mu?
    19. Doktor, doktor gezip oraları daha güvenli mi buluyorsun?

Önemli Notlar

  • Yanlış doktor yönlendirmeleri ve teşhislerle yanlış tanı konularak hasta çarpıntı ilacından, tansiyon ve antibiyotikten, nefes açıcıya, vitamine kadar değişik ilaçlarla tedavi edilmeye çalışılır, bu durumda bir türlü sonuç alınmayabilir bu durumlarda dikkat etmek ilaç etkilerine karşı dikkatli olmak gerekir.
  • KOAH, pulmoner emboli, astım, amfizem, yüksek tansiyon, kalpteki ritim bozuklukları, adrenal, koroner damar hastalıkları ve trioid bezleriyle ilgili göğüs ağrısı, çarpıntı, terleme, endokrin bozukluklar solunum zorluğu, bulantı, kusma, kolda uyuşma ve karıncalanma vb. belirti ve bulguları nedeniyle bu problemle karıştırılabilir.
  • Multiple skleroz, iç kulaktaki denge siniri iltihabı, kan şekerinde düşme, Alzheimer hastalığı, spastik kolon, ginseng benzeri uyarıcı bitkilerin fazla kullanımı, alkol ve sakinleştirici ilaçların aniden kesilmesi ve esrar ve kokain kullanımıda benzer belirtiler gösterebilir.
  • Psikoterapi esnasında öğretilen başa çıkma becerilerini yaşantınızda sık sık kullanın ayrıca karın solunumu yapmaya devam edin.
  • Stresle karşı daima hazırlıklı olun ve stresi yönetmeyi öğrenin.
  • Kendinle barışık ol ve her zaman kendine zaman ayır.
  • Korkularınızın üstesinden gelmeyi başardıkça kendini ödüllendir.
  • Düzenli egzersiz yapmaya devam et.
  • Paniğe bağlı vücutta meydana gelecek duyumlara karşın korku hastalığıyla baş etmek istersen interoseptif egzersizleri sürdürün.
  • Sakinleşmek amacıyla tedbir amaçlı su şişesi bulundurmak, sedatif herhangi ilaç bulundurmaktan kaçının.

Yanlışlar - Doğrular

  1. Kalp krizi geçirmezsiniz.
  2. Boğulmazsınız.
  3. Bayılmazsınız.
  4. Dengenizi kaybetmezsiniz.
  5. Delirmezsiniz.
  6. Kontrolünüzü yitirmezsiniz.
  7. Bir atak sırasında kapana sıkışmış değilsiniz. ASLA, ASLA, ASLA!..

 

Panik atakta psikolog arayışınız varsa 25 yıllık deneyimimle beni 0555 325 5929 nolu telefondan arayabilirsiniz.

Şimdiye kadar binlerce danışanı BDT – bilişsel davranışçı terapi temelinde odaklanma terapisiyle danışanlarımın rahatsızlıktan kurtulmalarını sağladım. Hadi sende şimdi kararını ver ve bana hemen ulaş.

Bu arada iletmek isterim ki dinlenen müzikler bile rahatsızlığının evrelerinde büyük önem taşımaktadır, ataklar sonrasında kederden üzüntüden uzak durmanız faydanıza olacaktır.